Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια ή λεπτοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • πασπάλισμα: αμύγδαλα ψιλοκομμένα ή φυστίκια Αιγίνης ή φουντούκια ή καρύδια ή σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

μπισκότα σαμπλέ© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ, κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά (περίπου 20 λεπτά), προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και τα αρωματικά.  Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Πλάθουμε κάθε μέρος σε μικρό ρολάκι, κρατώντας κάθετα τα τελειώματα.

Απλώνουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (κόψτε τους με μαχαίρι πάνω σε ξύλο κοπής) και περνάμε το ρολάκι της ζύμης πάνω τους, ώστε να κολλήσουν πάνω στη ζύμη. Διπλώστε κάθε ρολάκι σε μεμβράνη και αφήστε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει (σφίγγει το βούτυρο).

Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε κάθε ρολό από την μεμβράνη και κόψτε με σταθερές κινήσεις τα μπισκότα. Βλέπετε στην φωτογραφία πόσο λεπτά μπορούν  να κοπούν. Το σχήμα τους δεν χαλάει. Απλώστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε κανονική απόσταση, δεν φουσκώνουν. Αν ετοιμάσετε και τις δύο λαμαρίνες μπορείτε να τις ψήσετε ταυτόχρονα σε αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου (προθερμασμένο φούρνο).

Αν ψήνετε σε φούρνο αντιστάσεων, ψήστε μία μία λαμαρίνα, στους 180 βαθμούς Κελσίου (προθερμασμένο φούρνο). Θέλει περίπου 10 λεπτά. Μπορεί η πάνω πλευρά του μπισκότου να μην παίρνει χρώμα, παίρνει όμως αυτή που ακουμπά στο ταψί, ιδιαίτερα αν η λαμαρίνα είναι σκουρόχρωμη. Γι’αυτό μην παρασύρεστε πως δεν έχουν πάρει χρώμα και τα αφήσετε περισσότερο.

Δες και αυτό!
Χειροποίητα παραδοσιακά Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης

Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε κουτί μεταλλικό ή γυάλινο βάζο. Μοσχοβολούν βούτυρο κάθε φορά που θα ανοίγετε το καπάκι.

Περισσότερα στο : tastefull

Διαφήμιση