Υπέροχα λαχταριστά τουλουμπάκια που όταν τα βγάζεις μοσχομυρίζει όλη η γειτονιά
Connect with us

Συνταγές

Υπέροχα λαχταριστά τουλουμπάκια που όταν τα βγάζεις μοσχομυρίζει όλη η γειτονιά

Η Συνταγή είναι από κ. Nikos AE‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
*Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι ή πηγαίνετε και αγοράζετε

Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι. Βράζει για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Αφήνω να κρυώσει.

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και αφήνω τη ζύμη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, χτυπάμε με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Διαφήμιση

Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm.

Τα γυρίζουμε (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
Κρατάμε τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.

Τα μεταφέρουμε καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζουμε
*Τα φλυτζάνια μου 250ml

Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια

Η Συνταγή είναι από κ. Nikos AE‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Φανταστική Στριφτή Πίτα με Φέτα!