Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Papadaki‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
Βούτυρο για την επάλειψη

ΚΡΕΜΑ
4 κούπες γάλα
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 ξυλαράκι κανέλας
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθετουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.

Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.

Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.

Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.

Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maria Papadaki‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.