Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπέροχα με τυρενια τραγανή κρούστα απ’έξω και πολύ αφράτα μέσα!
Φτιάχνουμε και βάζουμε κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά που θέλουμε για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!!!!

Υλικά (για διπλή δόση η οποία βγάζει 16 μεγάλα κουλούρια)
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ Φιλαδέλφεια
20-22 φετουλες γαλοπούλα( 1 μισή φετουλα για κάθε κουλούρι)
400 γρ γκούντα για το τύλιγμα
1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν.

Προσθέτουμε το λάδι τα αυγά και ανακατευουμε. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι!!! Ζυμωνουμε μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη!

Λαδωνουμε ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!

Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε 16 μπαλιτσες. Ανοίγω φυλλο οβάλ και λεπτό. Από τη μεγάλη μεριά αλοίφουμε με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετουμε από πάνω τη γαλοπουλα.

Ρολαρουμε και κλείνω τις άκρες. Αυγουλωνουμε και από τις δύο μεριες και περνάμε το κουλούρι μου από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι. ( Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα βάλετε σε αλουμινένια ταψακια και με λαδόκολλα ανάμεσα τους και μετά στην κατάψυξη –

Βγάζουμε και ψήνουμε αμέσως χωρίς να ξεπαγωσουν ).Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρουστα!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ συνταγή για αφράτη, άκρως γευστική τουρτίτσα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε γρήγορα ρολάκια με μελιτζάνες, φέτα και σάλτσα ντομάτας