Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Joanna Ralliou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”. ΥΛΙΚΑ 1 φαρίνα, 3/4 βούτυρο adoro ή μισό […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Joanna Ralliou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα,
3/4 βούτυρο adoro ή μισό ποτήρι ηλιέλαιο,
1-3 αυγά (εγώ εδώ έβαλα 1αυγο και βούτυρο),
1,5 ποτήρια ζάχαρη ή όσο επιθυμείτε,
3 βανίλιες,
4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη στο σακουλάκι,
1ποτηρι γάλα,
μισό φλιτζάνι κακάο ή 2 λιωμένες κουβερτουρες για πιο δυνατή γεύση (εγώ έβαλα κακάο).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη μετά το αυγό,τα υγρά τις σκόνες. Στο τέλος με το μάτι προσθέτω νερό μέχρι να γίνει παχυλή κρέμα αλλά ρευστή να τρέχει όχι να μένει ακίνητη.

Εψησα σε προθερμασμενο στους 160-170 μέχρι το ξυλάκι να βγει στεγνό.

Το γλάσο το έκανα με σκόνη γάλακτος ένα σακουλάκι,7 κουταλιές της σούπας άχνη, 1 βανίλια ,κακάο 2 κουταλιές και λίγο λίγο νερό όσο πάρει να γίνει σφιχτό αλλά όχι να τρέχει.

Έβαλα και καρύδα και μερικά τα έκανα τρύπα και τα γέμισα με αυτό.

Η Συνταγή είναι από κ. Joanna Ralliou “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.