Συνταγές
Ορίστε και τα μελομακάρονα – είναι τόσο εύκολα και τόσο φθηνά με υλικά που βάζουμε από το σπίτι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ένα ποτήρι πορτοκαλοζωμο μισό κουταλάκι σόδα γιατί αφρίζει και ξύσμα 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα με καλό λάδι 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 1 μπέικιν τέσσερις κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι και αλεύρι όσο πάρει
δεν θέλει πολύ ζύμωμα για να μη βγει το λάδι επάνω βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και κάνουμε τα μελομακάρονα μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς
μέχρι να γίνουν πριν ξεκινήσουμε πιο μπροστά φτιάχνουμε το σιρόπι μας πρέπει να είναι κρύο 3 ποτήρια νερό 2 ζάχαρη
τα βράζουμε για 5 λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μία φλυτζάνα του τσαγιού μέλι
Η Συνταγή είναι από Νίκη Μουτάφη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχα και πετυχημένα μελομακάρονα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Iakovidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1κουπα πορτοκάλι χυμό
1κουπα σπορελαιο
Ξύσμα από 1πορτοκαλι
1βανιλια
1μπεικιν
Στη μύτη του κουταλιού σόδα
Μισό κουταλακι κανέλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υγρά .διαλύουμε τη σόδα σε λίγο χυμό πορτοκάλι και αφού χτυπηθούν όλα καλά ρίχνουμε την κανέλλα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από το χερι για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Τελος για το σιροπιασμα θα χρειαστείτε 2μιση κούπες νερό 2 κούπες ζαχαρη και μια κούπα μέλι.5λεπτα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφού γίνει χλιαρό τότε το ρίχνουμε στα καυτά μελομακάρονα.
170βαθμους περίπου 35 με 40 λεπτά στις αντιστάσεις.
Πασπαλιζουμε τριμμένο καρύδι με κανέλλα και είναι έτοιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Iakovidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.