Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Iakovidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1κουπα πορτοκάλι χυμό
1κουπα σπορελαιο
Ξύσμα από 1πορτοκαλι
1βανιλια
1μπεικιν
Στη μύτη του κουταλιού σόδα
Μισό κουταλακι κανέλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υγρά .διαλύουμε τη σόδα σε λίγο χυμό πορτοκάλι και αφού χτυπηθούν όλα καλά ρίχνουμε την κανέλλα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από το χερι για να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Τελος για το σιροπιασμα θα χρειαστείτε 2μιση κούπες νερό 2 κούπες ζαχαρη και μια κούπα μέλι.5λεπτα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφού γίνει χλιαρό τότε το ρίχνουμε στα καυτά μελομακάρονα.

170βαθμους περίπου 35 με 40 λεπτά στις αντιστάσεις.

Πασπαλιζουμε τριμμένο καρύδι με κανέλλα και είναι έτοιμα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Iakovidou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.