Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από stinkouzinamou

ΥΛΙΚΑ
για τέσσερα μπαστουνάκια
Για την ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Αλάτι
Χλιαρό νερό (εγώ χρειάστηκα 1 φλιτζάνι του τσαγιού)

Διαφήμιση

Για την γέμιση
Άγρια χόρτα της εποχής. Εγώ έβαλα ζοχούς, λάπαθα, σέσκουλα, και λίγο φρέσκο σπανάκι που είχα από τον κήπο. Όλα αυτά ήταν περίπου μισό κιλό περίπου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο δυόσμο
Ένα γενναίο κομμάτι φέτα τριμμένη
1 κουτάλι σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Και λίγο ελαιόλαδο να αλείφουμε τα φύλλα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε την ζύμη μας, την χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ετοιμάσουμε τα χόρτα.

Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μετά ρίχνουμε πάνω λίγο αλάτι και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια να μαραίνονται και να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Έπειτα τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και όλα τα άλλα υλικά. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε με τον πλάστη τα φύλλα όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερα.

Ρίχνουμε πάνω από το φύλλο λίγο ελαιόλαδο και το απλώνουμε με το βουρτσάκι. Ρίχνουμε το ένα τέταρτο της γέμισης όπως στη φωτογραφία και το τυλίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε 3-4 φορές το πάνω μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από stinkouzinamou

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμα Κορνέ γεμάτα από αρώματα και γεύση
Επόμενο άρθροΕξαιρετική τούρτα Ferrero με χειροποίητα σοκολατάκια