Η Εκτέλεση είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα

4 φλυτζάνια ζάχαρη, δηλαδή 1 κιλό (τα ζύγισα)
1 και 1/2 φλυτζ. Νερό, δηλαδή 320 γρ
Μισό χυμό από λεμόνι

Τα βράζουμε για 5′ λεπτά

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε
1 φλυτζ. κορν φλαουερ, δηλαδή100 γρ.
2 φλυτζ. Χυμό Βύσσινο, δηλαδή 500 γρ.
3/4 φλυτζ. Νερό, δηλαδή150 γρ.
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις ομογεννοποιηθούν το κορν φλαουερ με το βύσσινο και το νερό, τότε ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το ζεστό σιρόπι μας, με μία κουτάλα

Μετά το βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, για να μην κολλήσει, για 25′ λεπτά!! Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Μόλις αρχίσει να πήζει και έχει χρώμα διαφανές, το Ρίχνουμε πάνω σε ένα πυρεξ, αφού όμως πρώτα έχουμε πασπαλισει τη βάση με κορν φλαουερ και ινδοκαρυδο

Μόλις κρυώσει καλά μετά από 4 ώρες κόβουμε σε τεμάχια τα λουκούμια μας και πασπαλίζουμε πάλι με ινδοκαρυδο και κορν φλαουερ!
Στο μείγμα βάζουμε και λίγη άχνη

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.