Υπέροχα, ατομικά πιτσάκια - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ορεκτικα

Υπέροχα, ατομικά πιτσάκια

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

Για την ζύμη:
300ml νερό χλιαρό
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κτγ αλάτι
1 κτγ ρίγανη
1 κτσ ελαιόλαδο
μισό κιλό αλεύρι γοχ

Για την γέμιση:
8 φέτες τυρί που λιώνει (της επιλογής μας)
3 κτσ κέτσαπ
4 κτσ σάλτσα ντομάτας
5 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια μεγάλη (230 γρ.)
μισή πιπεριά πράσινη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Για την ζύμη:
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μας. Θέλουμε μία μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια μας, γι’ αυτό και αναλόγως προσαρμόζουμε και την ποσότητα του αλευριού που προσθέτουμε στο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία (1) ώρα.

Στην συνέχεια, όταν έχει διπλασιαστεί σε ποσότητα η ζύμη, την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Αλείφουμε πάνω σε αυτή την σάλτσα ντομάτας και την κέτσαπ και βάζουμε στη συνέχεια στη σειρά τις φέτες του τυριού.

Κόβουμε το ζαμπόν και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια και τα αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια. Βάζουμε το μείγμα αυτό πάνω στις φέτες του τυριού. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για τη γέμιση αυτή, οποιαδήποτε υλικά επιθυμούμε).

Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, όπως φαίνεται στην φωτογραφία και κόβουμε στην συνέχεια το ρολό σε μικρές ροδέλες. Τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βάλει λαδόκολλα κάθε φέτα, την οποία αναδιπλώνουμε επιπλέον στη μέση όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Διαφήμιση

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.

TIP: 1. Φροντίζουμε να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους τα ρολάκια γιατί διογκώνονται.

2. Για τη σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο 2 ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντομάτες κονκασέ.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!!

Διαφήμιση