Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 4 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι γάλα ½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο 1,5 φλιτζάνι αλεύρι 2 κουταλιές κακάο 1 […]

Διαφήμιση

Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα.
1 μικρή κρέμα γάλκτος
1,5 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
80 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά. Προσθέστε γάλα και λάδι και κτυπήστε. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια ,το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε απαλά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει με λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη κρέμα
Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από τη σοκολάτα σε σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε.

Τρυπάτε το κέικ και ρίχνετε τη ζεστή σάλτσα και αφήστε την να ξεκουραστεί για μια ώρα.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ