Υλικά

Διαφήμιση

4 αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι νερού γάλα
Μισό ποτήρι νερού λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
1  βανίλια
3 κ.σ. κακάο
2 ποτήρια νερού αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σάλτσα:

Διαφήμιση

1 κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι νερού γάλα
Μισό ποτήρι νερού λάδι
Μισό ποτήρι νερού  άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
120 γρ.μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Ζύμη

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και αυγά για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα σαν  αφρός Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ορθογώνιο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς

Για τη σάλτσα

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα, το γάλα ,  το λάδι, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη  και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι λυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο , το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και στολίζουμε όπως επιθυμούμε.

via

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ
Επόμενο άρθροΑφράτο και λαχταριστό κεικ, πλούσιο σε ινδική καρύδα