Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικα: (Για περίπου 9 ατομικές ή 30 μικρά τυροπιτάκια)

Για τη ζυμη:

500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
Μοσχοκάρυδο
Σουσάμι για πασπαλισμα

Για τη γεμιση:
400γρ φέτα
1 κούπα τσενταρ τριμμένο ή τυρί της αρεσκείας σας
1 αυγό χτυπημένο
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Δες και αυτό!
Μια υπέροχη, μυρωδάτη Μαρμελάδα Κεράσι με Πορτοκάλι

Εκτελεση:

Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 30 μπαλιτσες από τη ζύμη.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε τη μπάλα σε 9 μπάλες ή 30 μικρότερα.

Δες και αυτό!
Κέικ σοκολάτας με Ferrero Rocher και Ganache Nutella

Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε από τη γέμιση της φέτας. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια ή τυροπιτες στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.

Δες και αυτό!
Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα από την Αργυρώ !

Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται Πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε.
Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.
Τα κομμάτια που θα βγουν εξαρτάται το μέγεθος που θα φτιάξουμε.

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση