Τυρόπιτα σαλιγκάρι με φέτα και ανθότυρο (αναρη) - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Πιτες

Τυρόπιτα σαλιγκάρι με φέτα και ανθότυρο (αναρη)

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking “

ΥΛΙΚΑ
Ζυμη:

800 γρ. περίπου άλευρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν παουτερ
200 ml χλιαρό γάλα η 1 νερό 1 γάλα
50 γρ. Ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι

Αλειμμα των φύλλων:
125 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
1/4 φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο

Γέμιση:
150 γρ. Φέτα
150 γρ. Ανθότυρο (αναρη)
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη και αφήνουμε σκεπασμένη με διαφάνεια και πετσέτα όλο το βράδυ να φουσκώσει.

Την επομένη τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλαστή και αλεύρι σε ένα μεγάλο φύλλο.

Το διπλώνουμε μέχρι να ανοίξουμε και τα 4 φύλλα.

Απλώνουμε στο 1ο φύλλο το βούτυρο με το λαδι και απλώνουμε πάνω σε αυτό το δεύτερο φύλλο.

Στο δεύτερο και στο τρίτο πασπαλίζουμε με βούτυρο και τα τυριά.

Αφού τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, τα ρολαρουμε ολα μαζι σε ένα μπαστούνι, τεντώνουμε τη ζύμη όσο μπορούμε κάνουνε ένα σαλιγκάρι που το τοποθετούμε στο βουτυρώνουμε ταψί.

Το πατάμε να απλώσει λίγο. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.

Αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking “