Συνταγές
Τέλεια τυρόπιτα με φοβερό τραγανο φύλλο τραβηχτό.. γέμιση και ψήσιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Ζεφη Τσοκαναριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 400 γρ αλεύρι βαζουμε λίγο αλάτι, λίγο ξύδι και λίγο λάδι και προσθετουμε τόσο νερο όσο χρειαζεται για να γίνει ζύμη ευπλαστη και μαλακή.
Αφου την αφήσουμε να ξεκουραστεί την κανω μπαστούνι με τα χέρια και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Με τον πλαστη ανοιγουμε κάθε κομμάτι σε μεγεθος μικρού πιατου,αλοίφουμε με ελαιόλαδο και ανοιγουμε τραβόντας το φύλλο
Βαζουμε τη γέμιση που εχω ετοιμασει με φέτα και αυγό τυλιγουμε ρολό και τα βάζουμε στο ταψί κυκλικά όπως ειναι στη φωτογραφία. Από πάνω ρίχνουμε ακόμη λιγο ελαιόλαδο, συνολικά για την ποσότητα που κάνω χρησιμοποιουμε περίπου μιση φλυτζάνα ελαιόλαδο.
Αφου δεν το έχουμε με τον πλάστη, βρήκα τον τέλειο τρόπο να φιάχνουμε χειροποίητες πιτούλες που τόσο μας αρέσουν
Το φύλλο εξαιρετικό και τραγανό
Ευχαριστω κ.Κυριάκη Αλεξάνδρα!
Η Συνταγή είναι από Ζεφη Τσοκαναριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Κυριάκη Αλεξάνδρα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα Περέκ
Υλικά Συνταγής
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο “κιχί” της alfa
500 γραμ. φέτα
ελαιόλαδο γαι το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για την τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι, ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για 10′ στους 160 βαθμούς C να στεγνώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό. Ξεκινάεμ και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι, φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα φέτας.
Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Αναποδογυριζουμε να στεγνώσουν κι απο την αλλη πλευρά.