Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 Ταψάκια των 26cm […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

5 Ταψάκια των 26cm

900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
500 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό

ΈΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το τρίβουμε με τα δύο μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή. Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.  Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα Γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΨΑΚΙ

100 γρ μυζήθρα κρητικιά
100 γρ γραβιέρα
100 γρ κασέρι
100 γρ γκούντα
100 μίλνερ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο κάτω. Το ραντίζουμε με το πινέλο μας λίγο λάδι και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο. Ανακατεύουμε τα 5 διαφορετικά τυριά και τα τοποθετούμε μέσα.

Από πάνω προσθέτουμε το τρίτο φύλλο, το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και προσθέτουμε το τέταρτο και τελευταίο φύλλο! Το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και από πάνω Ρίχνω σουσάμι.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.