Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Όπως και να την κάνεις θα είναι νόστιμη! Γίνεται και στον φούρνο για πιο ελαφριά αν αλειφτεί πρώτα από πάνω με λάδι αρκετό, πριν ψηθεί. Το συγκεκριμένο φύλλο θέλει λάδι! Τηγανιτό είναι απλά πιο νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

1φλ τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλ καφέ λάδι
1κοφτο κ.γ αλάτι
2κ.σ μυλοξηδο
500γρ περίπου αλεύρι 0.Χ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μαζί στην λεκάνη ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια

Ζυμωνουμε να γίνει ομοιόμορφο το κάνουμε μπάλα και κόβουμε κομμάτια την ζύμη όσα θέλουμε εμείς να φτιάξουμε

Αλευρωνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο σαν ένα μεγάλο ρηχο πιάτο το μέγεθος.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι επάνω στο φύλλο και βάζουμε μέσα ότι γέμιση μας αρέσει εμάς είτε φετα-κεφαλοτυρι είτε γέμιση σπανακόπιτας η πρασοπιτας…

Κλείνουμε σε φάκελο από δεξιά πάντα και τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο ( μέτρια προς δυνατή φωτιά) να πάρει χρώμα και να ψηθεί και από τις δύο μεριές

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο και λαχταριστό γλυκάκι με 3 γάλατα
Επόμενο άρθροΚαταπληκτικά κρουασάν με φέτα, λουκούμι, σοκολάτα, μαρμελάδα