Συνταγές
Υπέροχα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλτίνα Ακριτίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-φαρίνα 500 γρ.
-γιαούρτι κρι κρι
(Αυτά που είναι τρία μαζί)
-1 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
-φαρίνα Γιώτης
-ρίγανη, πιπέρι
-1 αυγό
-400 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μπαλίτσες.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι από Αλτίνα Ακριτίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
-1,5 ποτήρι αλεύρι
-1 μπέικιν πάουντερ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
-1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
-5 αυγά
-300 γρ. τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
-1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
-1 βιτάμ (250 γρ.)
-πιπέρι, αλάτι, (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)
Εκτέλεση
Λιώνετε το βιτάμ, (κρατάτε λίγο από το βιτάμ για να αλείψετε το ταψί) και χτυπάτε τα αυγά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύετε το γιαούρτι στο γάλα.
Αλείφετε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνετε να παγώσει, (τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί και λίγο ψυγείο).
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά, (εκτός από τα τυριά), ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι.
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25′-30′ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Σημείωση: Τα υλικά είναι για ταψί Νο 32.
Καλή επιτυχία.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://greekcook.gr