Google Translate EnglishGermanGreek

Υλικά:
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
5 αυγά
300 γρ. τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1 βιτάμ (250 γρ.)
πιπέρι, αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)

Εκτέλεση:
Λιώνετε το βιτάμ (κρατάτε λίγο από το βιτάμ για να αλείψετε το ταψί) και χτυπάτε τα αυγά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύετε το γιαούρτι στο γάλα.
Αλείφετε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνετε να παγώσει (τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί και λίγο ψυγείο).

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά) ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι.
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25′-30′ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Σημείωση: Τα υλικά είναι για ταψί Νο 32.

Καλή επιτυχία.

Διαφήμιση

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://greekcook.gr