ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ
Connect with us

Πιτες

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΦΛ. ΦΕΤΑ
1 ΦΛ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΦΛ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
20 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
12 ΦΛ. ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
 

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:
4 ΑΒΓΑ
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ
1 ΦΛ. ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΦΛ. ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πιπεράτη τυρόπιτα

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το εσωτερικό από την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά τριμμένο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το σαλάμι τριμμένο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού, πασπαλίζουμε με τη γέμιση και το σουρώνουμε. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα στη φόρμα.

Έπειτα βάζουμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το πιπέρι χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://chefonair.gr

Διαφήμιση

×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!