Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Maxi Roussinou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”. ΥΛΙΚΑ 1 πακετο σφολιατα με δυο φυλλα μεσα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Maxi Roussinou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σφολιατα με δυο φυλλα μεσα
4 αυγα
σχεδον ενα πακετακι αλευρι φαριν απ
3/4 φετα τριμμα
λιγο ηλιελαιο περιπου ενα φλιτζανακι του καφε
πιπερι λιγο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα τριβουμε με τα χερια μας τη φετα, ριχνουμε τα 4 αυγα, το ηλιελαιο και μιση κουπα νερο.

Αρχιζουμε και τα αναμειγνυουμε και σιγα σιγα προσθετουμε αλευρι και νερο μεχρι να γινει ενα μειγμα που να ανακατευεται καλα με το κουταλι.

Ριχνουμε λιγο πιπερι κι ελαχιστο αλατι (εχει και το τυρι) και ανακατευουμε παλι. Σε ενα λαδωμενο ταψακι απλωνουμε το πρωτο φυλλο της σφολιατας και αδειαζουμε το μειγμα μας.

Σκεπαζουμε με το δευτερο καλα απο ακρη σε ακρη. Με ενα μυτερο μαχαιρι κοβουμε οριζοντια και καθετα τα κομματια και στο τελος με τη μυτη του μαχαιριου μια τσιμπια σε καθε κομματι ξεχωριστα.

Βρεχουμε τα χερια μας κανα δυο φορες και περναμε επανω το φυλλο. Στο τελος πολυ λιγο 2-3 κουταλιες ηλιελαιο και περναμε παλι την επιφανεια.

Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους με αερα για περιπου 40 λεπτα. Μολις αρχισει να ροδιζει τη βγαζουμε.

Η Συνταγή είναι της κ. Maxi Roussinou “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Διαφήμιση