Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για μια δοση

8 αυγα, 1/2 μπεικεν,
1 κιλο ζαχαρι,
1 κιλο γαλα αγελαδινο,

1 κιλο αλευρι αμερικης ρομπιν και αλευρι γοχ θα χρειαστουμε τοσο οσο να γινει μια Ζυμη ευπλαστη να μην κολάει στα χερια μας περιπου δυο κιλα
(δεν το μετραω ριχνω το αμερικης σε μια λεκανη γυρω γυρω ριχνω ακομη ενα κιλο αλευρι γοχ λιωνοντας την μαγια ριχνωντας τα υλικα αρχιζω και παιρνω αλευρι απι γυρω που εχω ριξει παιρνω
κ ζυμωνω διπλα μου εχω αλευρι οταν χρειαστω οταν δω οτι κολαει στα χερια μου ριχνω σιγα σιγα κι αλλο τοσο ωστε να μη κολαει η Ζυμη στα χερια μου που τα βουταω ταυτοχρονα στα λιωμενα βουτυρο
κ καλαμποκελαιο φαινεται οτι δε χρειαζεται οταν δε κολαει ετσι μου εδωσαν τη συνταγη κ δε απετυχε ποτε αρκει να ειναι οτι γραφω ζεστο, ζυμώνουμε γρηγορα να μη κρυωσουν τα υλικα σε ζεστό μέρος ζυμωμα απαλο)

Διαφήμιση

190 γραμμαρια νωπη μαγια,
ξυσμα κ χυμο απο ενα πορτοκαλι,
1 φακελακι κοκαλεπι και
1 φακελακι μοχαλεπι αλεσμενα,
βουτυρο λουπαρτ μισο πακετο η βιταμ, και
μιση κουπα περιπου καλαμποκελαιο λιωμενα μαζι για να βουταμε τα χερια μας, (την ζάχαρη την λιώνουμε μεσα στο γαλα)

Διαφήμιση

Προζυμι
1,5 ποτηρι νερου νερο χλιαρο προς ζεστο αλλα οχι καυτο,και την μιση μαγια κανω το προζυμι μου
Την υπολοιπη μαγια θα την λιωσω με το ζεστο αλλα οχι καυτο γαλα, στην μεση μιας λεκανης που εχω ριξει τριγυρω το αλευρι μου, ριχνω τα χτυπημενα αυγα και ολα τα υλικα μου,
η Ζυμη ειναι ετοιμη οταν δε κολαει στα χερια μας, την σκεπάζουμε καλά σε ζεστό μέρος έως να διπλασιαστεί η Ζυμη, την παταμε να κατεβει η Ζυμη μας, ξανασκεπαζω εως να φουσκωσουν παλι,

(αφου ετοιμασω την Ζύμη την σκεπάζουμε καλά σε ζεστό μέρος έως να διπλασιαστεί σε όγκο, την παταμε με τα χερια να κατεβει την σκεπάζουμε για δευτερη φορα, πλεκουμε τα τσουρεκια ρα περναμε με αυγο χτυπημενα με λιγο νερακι και δεν τα σκεπαζω τα φουρνιζω σε πεντε λεπτα γιατι φουσκωνουν αμεσως, οταν τα Ψηνω σπιτι μου βαζω ενα ταψι στο φουρνο, οταν ειναι ετοιμο να ψηθει ετοιμαζω ξ το δευτερο ταψι γιατι φουσκωνουν ξ βγαινουν απο το ταψι, εαν τωρα τα πας οπως εμεις το πασχα σε φουρνο της γειτονιας τοτε τα ετοιμαζω ολα αλλα δεν τα αφηνω σκεπασμενα τα παω στο φουρνο αμεσως γιατι το τσουρεκι φουσκωμενο εαν κουνηθει στη μεταφορα του παει μετα καθησε η Ζυμη του)

πλαθω γρηγορα για να μη κρυωσουν, στα ταψια μας λαδοκολλα παντα, αλειφουμε με χτυπημενο αυγο με λιγο νερο, απο επανω πασπαλισα με σουσαμι η αμυγδαλα φιλε,, εψησα στο δικο μου φουρνο φουρνο στους 150 βαθμους
εως να ροδισουν με τιποτα δεν ανοιγουμε τον φουρνο πριν ψηθουν, η επιτυχια τους ειναι, να εχουμε πολυ ζεστη στο δωματιο, οχι πολυ ζυμωμα απαλα,ζεστο το νερο για το προζυμι αλλα οχι καυτο οπως κ το γαλα γιατι θα καψετε την μαγια, και γρηγορα να γινουν ολες οι εργασιες

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!
Επόμενο άρθροΜμμ τέλεια λαχταριστά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια – Πολίτικη συνταγή