Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Χρυσές Συνταγές“

Διαφήμιση

Υλικά
για το σιρόπι η ποσότητα είναι για 1 τσουρέκι περίπου 1 κιλό.
200 γραμ. Νερό
200 γραμ. Ζάχαρη
1 κουτ. γλ. Μέλι
λίγες σταγόνες λεμόνι

Υλικά για γέμιση και διακόσμηση.
Πραλίνα φουντουκιού 150 γραμ. λευκή κουβερτούρα Φράουλες Καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βράζω το νερό, με τη ζάχαρη και το μέλι.
Το αφήνω 5΄ λεπτά να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι… και ρίχνω το λεμόνι.

Αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο, αλλά όχι τελείως.
Εν τω μεταξύ κόβω τα τσουρέκια.

Παίρνω τα τσουρέκια, τα δικά μου ήταν το ένα στρογγυλό και το άλλο μακρόστενο … τα κόβω στην μέση.
Το τοποθετώ μέσα σε πιατέλα, ανάποδα, με την ψίχα προς τα πάνω και τα δύο κομμάτια.

Σιροπιάζω το τσουρέκι με το χλιαρό σιρόπι, με μία κουτάλα και τα δύο κομμάτια και αφήνω 10΄ λεπτά να τραβήξουν…..
Με μια σπάτουλα, αλείφω την πραλίνα φουντουκιού, στο κάτω κομμάτι.

Ρίχνω από πάνω κομμάτια, καρύδι ή αμύγδαλο ή βάζω φράουλες.
Σκεπάζω με το πάνω κομμάτι τσουρεκιού, σαν να είναι σάντουιτς !!!

Με προσοχή τα μεταφέρω σε πιατέλες.
Λιώνω σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα σοκολάτας.

Ανακατεύω πολύ καλά να γίνει λεία η σοκολάτα και περιχύνω, με ένα πιρούνι, κάνοντας σχέδια, πάνω στα τσουρέκια.
Διακοσμώ με φράουλες ή με ξηρούς καρπούς….
Ανάλογα τι έχει η γέμιση του κάθε τσουρεκιού !!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Χρυσές Συνταγές“

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣπάνια ποικιλία ελιάς με λευκό χρώμα έχει καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Επόμενο άρθροΈνα διαφορετικό κέικ με σοκολάτα και ένα υλικό έκπληξη!