Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα
πτι-μπερ Παπαδοπούλου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 πακέτο βιτάμ
3 γεμάτες κουταλιές σούπας
κακάο σκόνη
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
2 μεγάλα φλιτζάνια τσαγιού
καρύδια χοντροτριμμένα
2 φακελάκια τρούφα σοκολάτας

Χάρτινες θήκες
για να βάλουμε μέσα τα τρουφάκια

 

(Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε και περισσότερα καρύδια)

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια… Όχι να τα θρυμματίσουμε!

 Προσθέτουμε το βιτάμ κομμένο σε κομματάκια (που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να είναι μαλακό), την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα χοντροτριμμένα καρύδια.

 Δουλεύουμε με τα χέρια το μείγμα μας, προσθέτοντας λίγο – λίγο το κονιάκ, ώσπου να ενωθεί το βιτάμ με τα υπόλοιπα υλικά (δεν το ζυμώνουμε, απλώς ανακατεύουμε συνέχεια, τρίβοντας τα υλικά απαλά μέχρι να ενωθούν και να πετύχουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε).

 Πλάθουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι, ρίχνουμε την τρούφα σε ένα μεγάλο πιάτο και τοποθετούμε ένα – ένα τα τρουφάκια μας,  κάνοντάς τα “βόλτες” να περιτυλιχτούν στην τρούφα.

 

 

Τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες σε μια μεγάλη πιατέλα, κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και μετά στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.

Διαφήμιση

 Τα τρουφάκια μας παίρνουν μια όμορφη χιονισμένη όψη!

Μπορούμε και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ένα τάπερ με κούμπωμα.