Διαφήμιση

Υλικά

  • 500 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα, ξεφλουδείστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (προσοχή μην τα κάψετε). Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2.  Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, μόλις λιώσει προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά.
  3. Πάρτε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μείγμα και αδειάστε το σε λαδόκολα την οποία έχετε τοποθετήσει σε επιφάνεια (ταψί, δίσκο, σερβιρίσματος κ.λ.π.) που να χωράει στο ψυγείο σας. Τοποθετείστε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν και σφίξουν για 1/2 ώρα περίπου.
  4. Λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρας μπεν μαρί. Βγάλτε τα κρύα σοκολατάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βυθίστε τα ένα ένα στη κουβερτούρα να επικαλυφθούν καλά.
  5. Στραγγίστε τα από τη περίσσια λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετείστε τα πάλι στην ίδια λαδόκολα και πάλι στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν και σφίξουν καλά σερβίρετε. 
Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sintayes

Διαφήμιση

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού – Πολύ αφράτα
Επόμενο άρθροΣπιτική μερέντα χωρίς συντηρητικά