Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από jimdiasrecipes

Διαφήμιση

Υλικά
125 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
25 γρ άχνη ζάχαρη (για πιο γλυκά βάζουμε 40 γρ)
1 βανίλια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
προαιρετικά ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια,να αφρατέψει και ασπρίσει

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη

Βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο

Πλάθουμε σε 15 μπαλάκια

Δίνουμε σχήμα δαχτύλου και βάζουμε ένα αμύγδαλο στην άκρη σαν νύχι

Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε γραμμές

Ψήνουμε στους 170 C για 15-20 να ροδίσουν πολύ ελαφρά

Αν θέλουμε κόβουμε το αμύγδαλο στην μέση και το βάζουμε από την άσπρη πλευρά για να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής με μια μπατονέτα

Διατήρουμε σε κουτί μπισκότων

Δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα της συνταγής :

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από jimdiasrecipes

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό που λιώνει στο στόμα με λαχανικά στη γάστρα. Σκέτο λουκούμι
Επόμενο άρθροΕύκολα μαφινς με γιαούρτι, κεράσια και πούδρα αμυγδάλου…