Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…” ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι 1 ποτήρι ζάχαρη 1,5 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1 μπέικιν
2 βανίλιες
το ποτήρι μου είναι 330 ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω ξεχωριστά τα αυγά τα ασπράδια μαρέγκα τα αφήνω στην άκρη και μετά τους κρόκους με τη ζάχαρη και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα και μετά με μία σπάτουλα να κατέβω τα ασπράδια τα χωρίζω σε τρεις δίσκους

Το ταψί μου είναι αποσπώμενο 28αρι και τα ψήνω για 12 με 14 λεπτά στο φούρνο στους 180 πάνω κάτω

για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
8 κουταλιές κορν φλάουρ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζω στην κατσαρόλα τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι που να δέσουν τραβάω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τέσσερις βανίλιες και μισή πλάκα Βιτάμ 125 γραμμάρια δηλαδή για σιρόπι και σάλτσα μαζί 1 κιλό φράουλες 2 ποτήρια ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό.

Τα βάζω να βράσουν, βγάζουν πάρα πολλά υγρά οι φράουλες όπως θα ξέρετε και με ένα κουτάλι γεμίζω το ποτήρι με σιρόπι στο υπόλοιπο ρίχνω 2 φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα έχω μουλιάσει.

Συναρμολόγηση
Βάζω μία λαδόκολλα στο ίδιο σκεύος που τα έψησα βάζω το πρώτο παντεσπάνι ρίχνω με το κουτάλι σιγά σιγά λίγο σιρόπι και αμέσως την κρέμα λίγο φλύαρη.

Το ίδιο γίνεται τρεις φορές μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τα αφήνω λίγο να κρυώσει στο ψυγείο και μετά χτυπάω μία σαντιγί γκαρνί γύρω-γύρω και στη μέση τη σάλτσα φράουλας

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”

Διαφήμιση