Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Διαφήμιση

Ετοιμασίες για το χειμώνα!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές ,τα καρότα , το σέλινο τα σκόρδα και ο,τι άλλο λαχανικό θέλουμε, και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Διαφήμιση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό ,μισό λίτρο ξύδι και 3 κουταλιές χοντρό αλάτι και το βράζουμε.

Ζεματαμε μέσα στη κατσαρόλα κατσαρόλα όλα τα λαχανικά για πολύ λίγο ώσπου να αλλάξουν χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στην αλμυρά προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλάκι ξυνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσουν καλά τα βάζουμε σε βάζα ριχνουμε και την αλμύρα και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου μια μέρα για να τα κουνάμε.

Μετα τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να ωριμάσει, σε μια εβδομάδα μπορούμε να φάμε αφού ρίξουμε λίγο σπορελαιο από πάνω .

Αν θέλουμε να σφραγίσουμε τα βάζα βάζουμε τα λαχανικά ωμά και ζεστή την αλμύρα και κλείνουμε, αργούν λιγακι περισσότερο να ωριμάσουν.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ – ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
Επόμενο άρθροΕύκολη Φανουρόπιτα με 9 Υλικά, χωρίς Μίξερ