Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Κώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1κιλο αλεύρι
2 φακ μαγιά
2κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
6 κ.σ ελαιόλαδο
680 γρ νερό κρύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Αφού γίνει μια ζύμη που κολλάει λίγο (αυτό θέλουμε …)την βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να φουσκώσει

Αφού περάσουν οι 12 ώρες ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 250 κ βάζουμε την γάστρα μέσα να κάψει κ αυτή ….στον πάγκο μου βάζουμε λίγο αλεύρι κ με απαλές κινήσεις μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα στο ζυμάρι κ το βάζουμε αφού έχει κάψει η γάστρα μέσα σε αυτήν .

Ψήνουμε για μια ώρα ,στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά

Μετά χαμηλώνουμε στους 210 για την υπόλοιποι ώρα

Προς το τέλος ανοίγουμε το καπάκι της γαστρας για να πάρει χρώμα κ έτοιμο κ πεντανόστιμο…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Κώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤα ροξάκια…. του Παναγιώτη
Επόμενο άρθροΣυνταγή για πετυχημένη πάστα φλώρα