Η Συνταγή είναι από κ. Alexia Aidonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Έγινε σούπερ τραγανή…

Υλικα
Για το ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι γοχ
1 κουτ σούπας λαδι
1 κουτ σούπας ξύδι
Αλατι
Νερό μέχρι να γίνει η ζύμη ωραία μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια.
Άφηνουμε να ξεκουραστεί την βάζουμε στο ψυγείο λίγο, Την βγαζουμε και χώριζουμε σε 8 μπαλάκια.

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι μπάρμπα Στάθη κατεψυγμενο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
Μισό ματσάκι ανιθο
Περίπου 300 γρ φέτα
3 αυγά
Αλατι πιπερι

Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε το κρεμυδι ρίχνουμε σπανάκι και το ανιθο να σωταριστει λιγάκι και μετά αποσυρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα και ανακάτευουμε πάρα πολύ καλά.

Άφηνουμε στο μπαλκόνι να κρυώσει η γέμιση.

Και ξεκίναμε το άνοιγμα των φύλλων. Βάζουμε 3 κάτω γέμιση 2 στη μέση γέμιση και 3 επάνω.

Χάραζουμε ελαφριά και ψήνουμε στους 190 για περίπου 1 ώρα. Δεν βάζουμε αυγό από πάνω την άφηνουμε με το αλεύρι να έχει πιο χωριάτικη υφή.

*Δοκιμάστε να ψήσετε τα φύλλα πριν τα βάλετε στη μέση, γίνεται πολύ νόστιμη .

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Alexia Aidonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.