Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Aleksandra Mulyukova – ” Χρυσές Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ Για τις φωλιές 1 πακέτο φύλλο κρούστας 150 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Aleksandra Mulyukova ” Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
Για τις φωλιές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 χοντρή βελόνα πλεξίματος η ξυλάκι

Για το σιρόπι
500γρ ζάχαρη
300 ml κούπες νερό
1 κουτ. σούπας μέλι
Χυμό από 2 λεμόνια

Για τη σοκολάτα
200γρ. κουβερτούρα
90γρ βούτυρο
1 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, βάζουμε μια βελόνα πλεξίματος(ξυλάκι) και τυλίγουμε. Αφήνουμε 2 εκ. περιθώριο στο τέλος του φύλλου χωρίς να το τυλίξουμε, για να κάνουμε την βάση της φωλιάς.
Mαζεύουμε απο τις 2 άκρες το φύλλο προς το κέντρο και το σουρώνουμε. Βγάζουμε την βελόνα.

Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα ενώνοντας τις δύο άκρες και φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλιά για να σταθεί η σοκολάτα.
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Μετά τα βουτυρώνουμε με ένα πινέλο πολύ καλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Δείτε επίσης  ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και τις σιροπιάζουμε μόλις κρυώσουν λίγο. Τις αφήνουμε να τραβήξουν σιρόπι και μετά τις γεμίζουμε με την σοκολάτα.
οι φωλιτσες εντελώς κρύες, και το σιρόπι ζεστό

Η Συνταγή είναι της κ. Aleksandra Mulyukova ” Χρυσές Συνταγές”.

Διαφήμιση