Τραγανές πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο
Connect with us

Ορεκτικα

Τραγανές πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ

Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
Ιταλικά καρυκεύματα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίς να καθαρίσουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους, τις κόβουμε κατά μήκος και κατόπιν σε μορφή σφήνας. Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπώλ μαζί με το ελαιόλαδο, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και τα ιταλικά καρυκεύματα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες σε ένα στρώμα και έτσι ώστε η φλούδα να ακουμπάει στο ταψί. Προηγουμένως, έχουμε ρίξει στο ταψί σπρέι μαγειρικής.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Μπορούμε να τις γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και να σερβίρουμε με κέτσαπ, ράντσο ή άλλη σάλτσα επιλογής.

photo credit

Διαφήμιση

 

Διαφήμιση