Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για 45 κομμάτια περίπου: *1 κιλό έτοιμο κέικ σοκολάτας 1 μικρό βάζο πραλίνα φουντουκιού υγείας 300 γρ. musli ξηρών καρπών και δημητριακών 2 σφηνάκια κονιάκ 2/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη 2/3 φλιτζ.τσ. νερό ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρτα γάλακτος Εκτέλεση: Βράζουμε το νερό […]

Διαφήμιση

Υλικά για 45 κομμάτια περίπου:

*1 κιλό έτοιμο κέικ σοκολάτας

1 μικρό βάζο πραλίνα φουντουκιού υγείας

300 γρ. musli ξηρών καρπών και δημητριακών

2 σφηνάκια κονιάκ

2/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη

2/3 φλιτζ.τσ. νερό

ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρτα γάλακτος


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι για 3 λεπτά και αφήνουμε να χλιάνει. 
  • Σε μια λεκάνη θρυμματίζουμε εντελώς το κέικ να γίνει ψίχουλα και προσθέτουμε την πραλίνα ζυμώνοντας να ενσωματωθεί. 
  • Συνεχίζουμε με το σιρόπι, το κονιάκ, το ξύσμα και τέλος το musli ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά το ένα υλικό μέσα στο άλλο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και τα μοιράζουμε πάνω σε αντικολλητικά χαρτιά.
  • Πλάθουμε κάθε κομμάτι ζύμης με το χέρι σε μπαστούνι και  τυλίγουμε σφιχτά με το χαρτί να γίνει κύλινδρος. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες κι έπειτα κόβουμε προσεκτικά σε χοντρές ροδέλες.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στη σοκολάτα.
  • Αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικά χαρτιά και αφήνουμε να σταθούν.
  • Εάν θέλουμε μετά τη στερεοποίηση της σοκολάτας, τυλίγουμε κάθε καριόκα σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο…για ώρες ανάγκης!!! 

*Εναλλακτικά αξιοποιούμε σπιτικό κέικ που μας έχει περισσέψει!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lixoudiesmarifanis

Διαφήμιση