Τραγανά και νόστιμα αλμυρά μπισκότα. Το εύκολο σνακ για όταν έχετε καλεσμένους!

Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά 

  • ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό (για άλειμμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  3. Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή:    cooklos.gr

Δες και αυτό!
Βάζει τα κοτόπουλα στο τηγάνι και προσθέτει Κόκα Κόλα. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!
Διαφήμιση