ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες
4 παντζάρια
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
3 κ.σ. μαϊντανό
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε. Τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε τα παντζάρια, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τελείως από τα υγρά τους.

Βράζουμε να αυγά τόσο ώστε να γίνουν σφικτά. Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους και τα τρίβουμε ξεχωριστά.

Σε μία φόρμα του κέικ βάζουμε στον πάτο της μεμβράνη και τοποθετούμε με τη σειρά σε στρώσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό, τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο ασπράδι. Στη συνέχεια στρώνουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζας. Έπειτα τοποθετούμε τα παντζάρια, μία λεπτή στρώση μαγιονέζας και τέλος τις πατάτες.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα μας σε πιατέλα.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία αφράτα και λαχταριστά τυροπιτάκια πιτσάκια και λουκανικόπιτες για όλα τα γούστα
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ ρολό παντεσπάνι σοκολάτας, με γέμιση που θα σας ξετρελάνει