Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Τρίγωνα Τυροπιτάκια με κρέμα μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό περίπου 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ 2 κουταλιές […]

Διαφήμιση

Τρίγωνα Τυροπιτάκια με κρέμα μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό περίπου
  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 250 gr φέτα
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το τυρί και τα αυγά. Αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας με σύρμα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το τυρί.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια. Ανοίγουμε φύλο με την βοήθεια του νισεστε ή αλεύρι αν δεν έχουμε, και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 8 περίπου εκατοστών. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και την διπλώνουμε σε τρίγωνα.
  4. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο, αφού τα τοποθετήσουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα βουτηρώσουμε με πινέλο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

Καλή απόλαυση!