Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” ΥΛΙΚΑ: 500γρ.κιμα 1 γεμάτη κουταλιά πελτε 1/2 νεροποτηρο λευκό ξηρο κρασι 1 […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”

ΥΛΙΚΑ:
500γρ.κιμα
1 γεμάτη κουταλιά πελτε
1/2 νεροποτηρο λευκό ξηρο κρασι
1 κρεμμύδι κανονικό
1 αυγό(προαιρετικά)
1 μεγάλο φύλλο δάφνης
8 κόκκους μπαχαρι
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας ( εγώ προτιμώ μακαρόνια τύπου ριγκατονι ή πεννες )
1-11/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 Νουνού LIGHT εβαπορε
2 κουτιά νερο στο κουτι του Νουνου
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
1 κουταλιά της σούπας μινερβινη
7 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ή κορν φλαουρ (για πιο ελαφριά κρέμα, εγώ αυτό προτιμώ)
μοσχοκάρυδο όσο θέλετε
πιπέρι λευκό
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαριζουμε μέχρι το χρώμα του να γίνει γκρι, ρίχνουμε τον πελτε και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 3′ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 11/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ένα αυγό ανακατευοντας καλά και μιση κούπα κεφαλοτύρι.

Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα βάζουμε και σε αυτά 1/2 ή 1 κούπα κεφαλοτύρι και τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με τον κιμά όπου ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ:
Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι ή το κορν φλαουρ στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι ή το κορν φλαουρ, και να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, τα αυγά και ακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, και την τοποθετούμε από πάνω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στη προτελευταία από κάτω σχάρα στους 200 βαθμούς.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”