Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού βιτάμ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1 φλ. […]

Διαφήμιση

Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βιτάμ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά
2 καψουλίτσες βανίλια
Για γλασάρισμα:
3/4 φλ. τσαγιού Nutella
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24-25 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη.

Διαλύετε τη σκόνη κακάου στο 1 φλ. ζεστό νερό. Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το νερό με το κακάο και ανακατεύετε για 2′ περίπου μέχρι να ενσωματωθεί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα, τη βανίλια, τη σόδα και τα αυγά. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. [*]

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Αλείψτε το κέικ με τη Nutella και πασπαλίστε με τα καρύδια και σερβίρετε.

sintayes.gr