Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Αντί για τα κλασικά, βαριά σκορδόψωμα, φτιάξτε μικρούς κόμπους ζύμης με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε τα αλμυρά μίνι κομπάκια.

Το τέλειο ορεκτικό: Κόμποι ζύμης με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά!

Τι θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο180-200 ml  χλιαρό νερό

Δες και αυτό!
Πεντανόστιμα Ρολάκια με κρέμα και σταφίδες

Για το μείγμα μυρωδικών:

60 ml η 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο75 γρ. ή 3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο
Φτιάξτε πρώτα τη ζύμη. Προσθέστε στα στεγνά υλικά σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και πλάθετε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιόμορφο.Αφήστε για 30 λεπτά το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» σκεπασμένο σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού.

Δες και αυτό!
Πανεύκολη συνταγή για κέικ λεμονιού!

Βήμα 2ο
Με έναν πλάστη, «ανοίξτε» το ζυμάρι.

Βήμα 3ο
Κόψτε το σε λωρίδες.Τυλίξτε την κάθε λωρίδα γύρω από τα δάχτυλά σας και σχηματίστε μικρά κομπάκια.

Βήμα 4ο
Ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 5ο
Όση ώρα ψήνονται, βάλτε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο μούλτι να πολτοποιηθούν καλά.

Δες και αυτό!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι Μωραϊτικος

Βήμα 6ο
Μόλις βγουν τα κομπάκια από τον φούρνο, βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ και περιχύστε τα σιγά σιγά με το μείγμα μυρωδικών, ανακατεύοντας με δυο κουτάλες για να πάει παντού.Ενδέχεται να μη χρειαστεί όλο το μείγμα –δείτε το!

Βήμα 7ο
Τέλος, ρίξτε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μια τελευταία φορά.Συνοδεύουν κάθε γεύμα και είναι πεντανόστιμα!


ΠΗΓΗ

Διαφήμιση