Υλικά για (8-10 άτομα)

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά γλυκού κέτσαπ
  • 1κουταλιά γλυκού μουστάρδα
  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 100γρ. φέτα
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. κασέρι
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών
  • Λίγους κόκκους χρωματιστά πιπέρια

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μπαχαρικά, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και 3 κουταλιές λάδι.

Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη.

Απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε μια λαδόκολλά και βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος τα τυριά.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας σχηματίζουμε ένα ρολό και τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη λαχανικών και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό.

Tips : Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά το φαγητό χωρίς νερό, για να κάνουν κρούστα οι πατάτες και το ρολό και ύστερα προσθέτουμε νερό για να μαλακώσουν.

Διαφήμιση

πηγή: «Τα περί μαγειρικής από την Ελένη», Εκδόσεις: ΔΙΣΙΓΜΑ – Ελένη Γκολοβόδα

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολες, νόστιμες τραγανιστές φούσκες με κασέρι στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο κέικ-κούγκλοφ