Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα αγαπήσετε… Φύγαμε κουζίνα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα αγαπήσετε… Φύγαμε κουζίνα και ξεκινάμε :

Υλικά

1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι
250γρ. νερό
250γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
90γρ. ζάχαρη
100γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
40γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γραμμάρια κορν φλάουρ, 90 γρ. ζάχαρη, 2 κρόκους αυγού και 1 λίτρο γάλα. Βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε 2 βανιλίνες και προσθέτουμε 40 γρ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 250 γρ. ζάχαρη και 250 γρ. καυτό νερό και ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια, βουτάμε τις φρυγανιές από ένα πακέτο μέσα στο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Αφού τις έχουμε τοποθετήσει όλες, ρίχνουμε από πάνω και το σιρόπι που περίσσεψε.

Έπειτα, παίρνουμε το μπολ με την κρέμα μας, η οποία έχει κρυώσει και την ανακατεύουμε χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός, μέχρι η υφή της κρέμας να είναι λεία, όπως φαίνεται στο βίντεο. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και μια σπάτουλα απλώνουμε να πάει σε όλο το πυρέξ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Αφού κρυώσει, διακοσμούμε με 200 γραμμάρια σαντιγί με την βοήθεια κορνέ και στο τέλος ρίχνουμε κανέλα (ή κακάο εάν επιθυμούμε).

Σημείωση: Εάν θέλουμε το γλυκό μας να έχει σοκολατένια γεύση προσθέτουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα μόλις βράσει η κρέμα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βανιλίνη με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία! Θα τρελλαθείτε με αυτό το γλυκό!

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs