Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το λάχανο να μαλακώσει και αφού κρύωσει λίγο κόβουμε τα μαλακά φύλλα και το κοτσάνι το βάζουμε στον πάτο της γάστρας μετά φτιάχνουμε γέμιση σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο

Διαφήμιση

Πρόσθετουμε με τη σειρά: κρεμμύδι ψιλοκομμένο 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 2 πράσα ψιλοκομμένα το άσπρο μέρος 3 καρότα στο χοντρό του τρίφτη 4 κρεμμυδάκια φρέσκα αλάτι πιπέρι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

Σβήνουμε το μάτι και πρόσθετουμε Μαϊντανό και άνηθο τύλιγουμε ντολμάδες γέμιζουμε τη γάστρα και πρόσθετουμε νερό μέχρι που να σκεπάζουν τους ντολμάδες και ελαιόλαδο σκέπαζουμε τη γάστρα

Έψησα στους διακόσιους αντιστάσεις για μία ώρα στραγγίστε το ζουμί τους και σε ένα κατσαρολάκι μικρό έβαλα μία κουταλιά ελαιόλαδο μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι που να αλλάξει χρώμα το αλεύρι

Πρόσθετουμε το ζουμί από τους ντολμάδες 2 κρόκους αυγών και χυμό από ένα λεμόνι έγινε μία πολύ ωραία σάλτσα Που μπορούμε να την έχουμε ξεχωριστά και όποιος θέλει να βάζει αβγολέμονο στο πιάτο του

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με βότανα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧιονομπαλίτσες φανταστικές με 3 μόνο υλικά