Το καλύτερο φαγητό - Ιμάμ Μπαϊλντί για σήμερα
Connect with us

Συνταγές

Το καλύτερο φαγητό – Ιμάμ Μπαϊλντί για σήμερα

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos‎ – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
12 μελιτζάνες
6 μεγάλα κρεμμυδια
6 σκελιδες σκόρδο
1 κουτ. σουπ ντοματοπελτε
1/2 κουτί πουμαρο
1/2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Θυμάρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις μελιτζάνες αλατοπιπερωσα, βαζουμε θυμάρι ριχνουμε λίγο λαδακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο 180° φουρνο για 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ καθαριζουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμυδια και χοντροκόβουμε το σκόρδο και την ψίχα από τις μελιτζάνες.

Σε μεγάλο τηγάνι ριχνουμε λάδι και τα βαζουμε μεσα μεχρι να μελωσει το κρεμμυδι περίπου 20′ περνει, ρίχνουμε τον πελτε, το πουμαρο, την ζάχαρη και ελάχιστο αλατοπίπερο, γιατί ρίξαμε και στις μελιτζανες κατά το ψήσιμο και λιγο θυμάρι..

Αφου περασουν τα 40′ γεμιζουμε τις μελιτζάνες ρίχνω λιγο ακόμη λαδακι και ψήνουμε για αλλά 20-30 λεπτά. Στα τελευταία 15′ αν θέλετε συμπληρώνεται και τυρί φέτα

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos‎ – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.

Διαφήμιση