Το απλό και γρήγορο μπισκοτογλυκό με την λευκή σοκολάτα, που κάνει την διαφορά.
Connect with us

Συνταγές

Το απλό και γρήγορο μπισκοτογλυκό με την λευκή σοκολάτα, που κάνει την διαφορά.

Γρήγορο μπισκοτογλυκό με λευκή σοκολάτα. Απίθανη γεύση, εύκολη εκτέλεση και με τέλεια γεύση!

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. Μπισκότα πτι μπερ (σκούρα)

Για την κρέμα:

1 λίτρο. Γάλα
150 γρ. Ζάχαρη
1 Βανίλια
2 κτσ. Αλεύρι
3 κτσ. κορν φλάουρ
100 γρ. λευκή σοκολάτα

Διαφήμιση

Για την επικαλύψη:

100 ml. Γάλα
1 βούτυρο
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με την κρέμα του γλυκού μας και βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενή και παχύρρευστη κρέμα.

Στην συνέχεια και εφόσον είναι έτοιμη η κρέμα, βγάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα αφού την κόψουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα.

Έπειτα παίρνουμε μία φόρμα και τοποθετούμε τα μπισκότα τύπου πτι μπερ στην βάση του, αφού τα βρέξουμε πρώτα με λίγο γάλα. Αφού έχουμε φτιάξει μια στρώση από μπισκότα, περιχύνουμε λίγο από την κρέμα που φτιάξαμε από το προηγούμενο βήμα, πάνω από τα μπισκότα, και απλώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 3 φόρές δημιουργώντας στρώσεις από μπισκότα και κρέμα και τελειώνουμε με μία στρώση από μπισκότα.

Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την επικάλυψη του γλυκού μας και σε ένα κατσαρολάκι, που έχουμε βάλει στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην πορεία προσθέτουμε και την κουβερτούρα, αφού την σπάσουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι αν γίνει μια ομοιογενής σοκολατένια κρέμα. Όταν είναι  έτοιμη κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την κουζίνα και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η γκανάζ μας, την περιχύνουμε πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων του γλυκού μας και προσέχουμε με μία σπάτουλα να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Διακοσμούμε με λευκή σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση