Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – ” Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου”.

Υλικά 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 1 σελινόριζα μεγάλη σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες η μπαστουνάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε
  • αλάτι κ πιπέρι λάδι για το τσιγάρισμα

Αυγολέμονο

Διαφήμιση
  • 2 Αυγά και
  • δυο λεμόνια..!!

Εκτέλεση

Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει ..τσιγαρίστε το κρεμμύδι το κοτόπουλο σε κομμάτια τα καρότα την σελινόριζα …σβήστε με το κρασί…αφήστε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε τον σέλινο το αλάτι το πιπέρι…βάλτε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό και μαγειρέψτε….

Τέλος δείτε να έχει μείνει το μισό νερό μέσα στην κατσαρόλα και φτιάξτε το αυγολέμονο…Χτυπήστε στο μπλέντερ τα δυο ασπράδια πρώτα και μετά τους κρόκους ..προσθέστε τον χυμό λεμονιού λίγο ζωμό από το φαγητό και ρίξτε στην κατσαρόλα…σερβίρετε ζεστό….

Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό και με χοιρινό κρέας!!!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou ” Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολα και πολύ αρωματικά Κουλουράκια πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου
Επόμενο άρθροΓλυκά τρουφάκια μπανόφι