Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά :
1/2 κιλό φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο

Για την κρέμα :
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
3 1/2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες,
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό,
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο αγελάδος,
6 αυγά χωρισμένα,
βανίλια,
ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι :
2 φλιτζάνια νερό,
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,
χυμός μισού λεμονιού,
φλούδα λεμονιού,
δύο κουταλιές γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα γάλα, κρόκους, κρέμα γάλακτος, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμενα.

Ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμενα. Χαράζουμε το γλυκό και το ραντίζουμε με νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά

Σιροπιαζουμε καυτό γλυκό – χλιαρό σιρόπι

Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑυτά τα τηγανανόφωμα έιναι το πιο υπέροχο σνακ
Επόμενο άρθροΥπέροχο ,αφράτο κι αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με τρούφα…