Τούρτα Ferrero
Connect with us

Συνταγές

Τούρτα Ferrero

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρεύοντας με την Αρετή”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
για τη βάση:

300 γρ φουντούκια χοντραλεσμένα (κρατάμε λίγα για το στόλισμα)
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
5 κσ μερέντα
100 γρ λιωμένο βούτυρο

για την κρέμα:
500 ml γάλα
4 κρόκοι
5 κσ αλεύρι
4 κσ κορν φλάουερ
3 βανίλιες
1 κουβερτούρα (125 γρ)
100 γρ βούτυρο
1 βάζο 400 γρ μερέντα

για τη διακόσμηση:
σιρόπι σοκολάτας
φουντούκια ή μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση, στρώνουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ (26 εκ.) με λαδόκολλα (για να μπορουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα) και βάζουμε στο ψυγείο.

Διαφήμιση

κρατάμε ένα ποτήρι γάλα και διαλύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουερ και το αλεύρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις βανίλιες.

όταν ζεσταθεί το γάλα βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τους κρόκους χτυπημένους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε την μερέντα και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψουν.
Βγάζουμε τη βάση, ρίχνω την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά η κρέμα. πχ για όλο το βράδυ.

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι.
(Να τη στολίσετε πριν την σερβίρετε γιατί το σιρόπι απλώνει.)

Νόστιμη Εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!