Διαφήμιση

Υλικά
1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500ml γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

DSC_0002
Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε
σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..

Διαφήμιση

DSC_0006

Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).

DSC_0005
Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε
με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

DSC_0004
Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα,
τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας
και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

DSC_0008
Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα –
πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.

Διαφήμιση

DSC_0009
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ
για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.

 DSC_0062
Συνταγή από τη φίλη μου Σμαράγδα – magyreuontas

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Τιραμισού χωρίς αυγά… εύκολα και γρήγορα
Επόμενο άρθροΚορμός κατσαρόλας σε ποτηράκια.