Συνταγές
Τούρτα Πραλίνα με ανάλαφρη υφή και υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτα Καρακούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
12 αυγά
20 κουταλιές της σούπας αλεύρι
30 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλάκια κακάο
2 βανίλιες
2 μπέκιν
Ένα φλυτζάνι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα, βάζουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι κοσκινισμένο και το κακάο το ίδιο, τα μπεκιν και τις βανίλιες. Στο τέλος ένα φλυτζάνι του καφέ νερό. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα την κουζίνα περίπου μισή ώρα. Ταψί κουζίνας.
Κρέμα
3 μορφατ στο κεσεδάκι
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
1 βιταμ
Λίγο λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μορφατ με το ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη και ξεχωριστά το αλλά ποτήρι ζάχαρη άχνη με το βιταμ. Έπειτα τα ενώνουμε και βάζουμε και το λικέρ.
Σιρόπι
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας νες καφέ
10 φλυτζάνια του καφέ νερό
1 ποτήρι αμύγδαλα
1 ποτήρι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την ζάχαρη με τρεις κουταλιές νερό βάζουμε τα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε βγάλει την φλούδα και τα έχουμε ψήσει στον φούρνο.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν και τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Στην συγκεκριμένη εκτέλεση βάζουμε και ενδιάμεσα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτα Καρακούλα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”