Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” Μία ιδιαίτερη εκτέλεση για τούρτα, που […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Μία ιδιαίτερη εκτέλεση για τούρτα, που σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Η απόλυτη συνταγή για όσους λατρεύουν την πραλίνα..

ΥΛΙΚΑ
70 γρ ζάχαρη
70 γρ καλαμποκέλαιο
50 γρ αλεύρι
5 αυγά
1 φυτική σαντιγί
1 μεγάλο βάζο πραλίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνοντας τμηματικά σε 2-3 δόσεις τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί ο καθένας στο μείγμα.

Ρίχνουμε το λάδι τμηματικά σε 2-3 δόσεις συνεχίζοντας να ανακατεύω.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σε λαμαρίνα 35*35 λαδόκολλα (μπορούμε να χρησιμοποίησουμε το ταψί του φούρνου 33*37) και απλώνουμε το μείγμα (θέλουμε να βγει λεπτό το παντεσπάνι)
Ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε τη λαδόκολλα.

Χωρίζουμε σε 5, ίσιες κατά το δυνατό, λωρίδες.
Βάζουμε πραλίνα με ένα κουτάλι και απλώνουμε σε κάθε λωρίδα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την σαντιγί πάνω στην στρωμένη πραλίνα. Τυλίγουμε σε ρολό τις τρεις από τις 5 λωρίδες, τοποθετουμε σε πιατέλα. Βάζουμε περιμετρικά τις άλλες 2 φτιάχνοντας σχήμα καρδιάς.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί όλη την επιφάνεια.

Στολίζουμε όπως θέλουμε.
Μία υπέροχη ιδέα είναι να χαράξουμε μια καρδιά με μία οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια και με ένα κουτάλι απλώνουμε προσεκτικά πραλίνα σχηματίζοντας την καρδιά.

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Eleni Saltaoura – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”