Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Για το κεικ…
3 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
100 ml ηλιέλαιο
200 γρ. Φαρίνα
1 φακ. Μπεικιν παουντερ

Για την κρέμα πορτοκαλιού…
400 ml χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. Φαρίνα
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη ( ανάλογα το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια θα αυξήσουμε ή θα μειώσουμε την ποσότητα)
3 Σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής κοκκινο

Δες και αυτό!
Καστοριά – Συνταγή: Σάλιαροι με κατασταλαή

Για την γκανας…
200 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
150 ml γάλα

Για το σιρόπι…
1 φλιτζάνι ζαχαρη
1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν… Ρίχνουμε τον χυμό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και το αλεύρι με το μπεικιν… ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθει το μείγμα… το αδειάζουμε σε ενα βουτυρωμενο 26αρη τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 30 λεπτά…

Δες και αυτό!
Μοσχάρι στιφάδο με πατάτες τηγανητές

Φτιάχνουμε την κρέμα μας…. βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ενα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας… αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο αποτέλεσμα…

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά…

Για την γκανας ζεσταίνουμε το γάλα και Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια.. ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν… αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει…

Δες και αυτό!
Σουλτάνα (Παραδοσιακή γλυκιά πατσαβουρόπιτα με σταφίδες και φύλλο κρούστας)

Μόλις κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε στην μέση, σιροπιαζουμε, απλώνουμε την κρέμα πορτοκάλι, σκεπαζουμε με το άλλο μέρος του κεικ, σιροπιαζουμε ελαφρά και Ρίχνουμε την γκανας σοκολάτας… γαρνιρουμε με πορτοκάλι…

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
Διαφήμιση