Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – ‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 5 αυγά 180 γρ. Ζάχαρη 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 70 γρ. Βιτάμ soft 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. εσάνς βανίλιας 1, 5 κ.γ μπέικιν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – ‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
5 αυγά
180 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. Βιτάμ soft
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
1, 5 κ.γ μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.

Χωρίζουμε το μείγμα σε ταψάκια 26 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.

Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

-Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
160 γραμ. ζάχαρη
1 κ.σ. εσάνςβανίλιας
3 κρόκους αυγων (σε θερμ. δωμ.)
70 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γραμ. κόρν φλάουρ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα, την βανίλια και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Συνεχίζουμε, προσθέτοντας γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα βανίλια. Αφού βράσει και πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Κατόπιν την παγώνουμε καλά στο ψυγείο.

Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε το κωκ, την χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει.

Για την Γκανάς σοκολάτας
125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
125 γρ. Κουβερτούρα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βάζουμε σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζομαι, στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο. Σιροπιάζουμε ξανά  και βάζουμε το κωκ στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Καλύπτουμε με την Γκανάζ σοκολάτας και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Η Συνταγή είναι της κ.Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – ‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.